Boris Dittrich houdt Burgemeester Dales Lezing 2021

Op vrijdagavond 8 oktober verzorgt Boris Dittrich de vierentwintigste Burgermeester Dales Lezing. Tijdens deze avond wordt ook de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt aan het Lesbisch Archief Nijmegen. De locatie is net als andere jaren het stadhuis van Nijmegen.

Het muzikale intermezzo zal dit jaar verzorgd worden door Roy Binkhorst en begeleiding op piano door Rene Stephan.

Over de spreker

Boris Ottokar Dittrich (Utrecht, 21 juli 1955) is een Nederlands mensenrechten activist, schrijven en politicus. Vanaf juni 2019 is hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor Democraten 66 (D66). Van 1 mei 2007 tot 1 oktober 2018 werkte hij als Directeur pleitbezorging (Advocacy Director) Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Hij was lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor D66 van 1994 tot 2006, waar hij in de periode 2003-2006 ook fractievoorzitter en partijleider was. Dittrich is bekend als een politicus die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkwam en zich inzette voor de rechten van LHBTérs (lesbiennes, homo’s biseksuelen en transgenders).

Extra maatregelen i.v.m. Covid-19

Om toegang te krijgen tot de Burgemeester Daleslezing moet u in het bezit zijn van een QR-code. Deze avond valt onder een evenement in een overheidsgebouw, dus geldt de evenementen regel. Er zal gecontroleerd worden bij de toegangspoortjes.

Tijden:
In verband met de QR-check is de ontvangst met koffie vanaf 19:45 uur. Om 20:30 uur start de lezing. Mocht u niet in het bezit zijn van een QR-code, dan kunt u de lezing en prijsuitreiking thuis volgen via deze link.

Video editie 2020

Kijkt u hier naar een korte impressie van 2020.